Kveik IPA
Chmely: Mandarina, Sultana, Citra, Simcoe, Alora, Nectaron
Použity byly kvasnice Lallemand Kveik Voss
Kveik je norské slovo, které znamená kvasnice. V norské farmářské tradici se kveik uchovával sušením a předával se z generace na generaci. Kveik je originální, tradiční sušené droždí! Kmen LalBrew Voss™ byl získán od Sigmunda Gjernese (Voss, Norsko), který tuto kulturu udržuje pomocí tradičních metod od 80. let a velkoryse ji sdílí s širší pivovarnickou komunitou. LalBrew Voss™ podporuje široký rozsah teplot fermentace mezi 25 – 40 °C s velmi vysokým optimálním rozsahem 35 – 40 °C . Velmi rychlých fermentací je dosaženo v optimálním teplotním rozsahu s úplným prokvašením typicky dosaženým během 2-3 dnů.
Chuťový profil je konzistentní v celém teplotním rozsahu: neutrální s jemnými ovocnými tóny pomeranče a citrusů. Směs amerických chmelů dodává další šťavnatě a exoické chutě a vůně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.